3 Mayıs 2013 Cuma

VOLENDAM

Marken'den sonra durağımız Volendam.Burası da başka bir köy(?)  aslında.İlk uğradığımız yer bir peynir fabrikası oldu.Bizdeki beyaz peynir kültürü onlarda yok tabi ki ama çeşit çeşit peynirleri var onların da.
Altta ki fotoğrafta gördükleriniz peynir topları.Baharatlı, baharatsız,isli,otlu,keçi,inek gibi bin bir çeşit peynir üretiyorlar.


Büyük toplardan almak istemezseniz daha küçük boylarda ve ister tek ister paket halinde karışık peynirlerden alıp Türkiye'ye getirebiliyorsunuz.Biz karışık olan paketten aldık ve nerdeyse 6-7 ay peynir yedik :) Buzdolabında bozulmadan 1 sene buzlukta ise çok daha uzun süre saklanabiliyormuş zaten.
Peynirlerde ki kalsiyum oranı sanırım biraz fazla ki Hollandalıların boyu bu kadar uzun
 oluyor :) Gezerken hem sarı renklerinden hem boylarından hemen anlaşılıyor kim Hollandalı kim değil.

Volendam'a vardığımızda bizi kar sürprizi bekliyordu. Dışarıda bir tur attıktan sonra hediyelik eşya satan dükkanlarda biraz zaman geçirdik.



Fotoğraflar çektik.


Veee vakit yemek vakti.Ben pek deniz ürünleri hayranı biri değilimdir ama orada ki gibi ne yengeç ne karides yedim buralarda.Tadı damağımda kaldı resmen.Bir daha gitmek yemek lazım :)


Güzel bir gün böylece geçti.Gezdik gördük peynirimizi aldık yemeğimizi yedik ve karlar içinde hatıra fotoğrafımızı çektirip Amsterdam'a doğru yola çıktık.
(Sağ taraf kar gibi gözükse de aslında donmuş karla kaplı deniz :) )


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...