17 Mayıs 2013 Cuma

MASAL KENT BRUGGE


Benelüx-Paris gezimizin bir ayağı da Brugge (Brüj diye okunuyormuş) idi.Gitmeden önce biraz araştırma yapmıştım zaten nasıl bir yerdir nesi meşhurdur şeklinde.Ve hemen her sitede masal kent olarak anlatılıyordu.Giden herkes çok beğenince bende heyecanlandım tabi ki gitmeden ve daha ilk dakika da neden masal kent dediklerini ve neden herkesin çok beğendiğini anladım :)

Eski zamanları anlatan bir kitap okuduğunuzda ya da bir hikaye dinlediğinizde hayalinizde canlandırdığınız yer Brugge imiş :) Sanki sene 2012 değildi de 1500 ler falan gibiydi.Evler, eski kaleler, sokaklar ... her biri ayrı güzeldi gerçekten.

Kelimelerle anlatmak zor tabi ki belki fotoğraflar biraz daha açıklayıcı olur




Evlerin sokakların güzelliğinin şokunu atlatamadım başka bir sürprizle karşılaştık.İlk göz ağrımız çikolata :) Tamam Belçika'dayız ama bu kadarı da şaşırtıyor insanı :)





Şaşkınlık ve beğeniyle baya bir gezdikten sonra mola vermeye karar verdik.Belçika'nın waffle ı da meşhur bildiğiniz gibi.Bir waffle kahve molasından sonra tekrar düştük yollara.


Bu geziden çıkardığımız en büyük sonuç paket paket çikolata almak oldu.Sağım-solum önüm arkam çikolata olunca dayanamıyorsunuz doğal olarak.Ama gelince neden daha çok almadık keşke biraz daha alsaydık dedik :)


Bol çikolatalı masallı Brugge gezimizde böylece bitti ama tadı damağımızda kaldı :)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...