7 Mart 2013 Perşembe

ROMA #3

Uzun zaman sonra yarım kalan gezi yazılarıma devam etmeye karar verdim.Oğlum doğmadan önce gezebildiğimiz kadar gezdik.Çünkü çocukla belli bir yaşa kadar seyahat edemeyeceğimizi az çok tahmin ediyorduk.İlk durağımız İtalya olmuştu.Bir kısmını paylaşmıştım zaten.Zaman buldukça gezimizin diğer kısımlarını paylaşacağım.

Bu arada önemli bir bilgiyi de vermek istiyorum.Bizim Şarj cihazlarımız İtalya'daki prizlere uygun değil.Tatile çıkmadan önce dönüştürücülerden almanız lazım.Yoksa bizim gibi teknomarket arar durursunuz :)

İtalya'ya indiğimiz gün ilk durağımız Vatikan'dı. Arkasından Aşk Çeşmesi diye bildiğimiz yere gittik.Asıl adı 'fontana di trevi' imiş.Gündüz ayrı gece ayrı güzel tabiki.
Federico Fellini'nin 'la dolce vita' filminin burada çekilmiş olması daha da meşhur etmiş sanırım burayı.Filmi izlediğinizde zaten Roma ve meşhur yerleri hakkında bir fikriniz oluyor.Gitmeden önce bu filmi ve Melekler ve Şeytanlar filmini izlerseniz Roma'ya gittiğinizde çoğu yer gözünüze tanıdık gelecektir :)



Çeşmenin bir diğer özelliği de dilek dilenmesiymiş.Biz de uyduk bu adete ve dilek diledik.Tesadüf tabiki ama bizim dileğimiz tuttu.Siz de bir deneyin.Kim bilir :)

Diğer bir ünlü mekansa İspanyol Merdivenleri olarak bilinen Spagna meydanı.İspanya konsolosluğu burda bulunduğu için bu meydana ismini vermiş.







Roma'nın ünlü bir meydanı daha. 'Popolo Meydanı' 'Piazza del Popolo' Eşimle çeşitli tahminlerimiz oldu bu isme dair :) Ama gerçekte manası nedir nereden gelir bilmiyorum.


  Tatile çıkmadan önce yer yön bulabilir miyiz, kaybolursak ne yaparız gibi korkularımız vardı.Gittiğiniz zaman göreceksiniz ki her köşe başında caddede sokakta bulunduğunuz yerin adı yazıyor.Elinizde basit bir Roma haritası ve çat pat İngilizceniz varsa rahat rahat gezebilirsiniz.Via sokak,Piazza meydan anlamına geliyor.Terminallerde İnformation noktalarında ücretsiz haritalar veriyorlar.Halk zaten bizim gibi :) Çat pat İngilizce ve el kol hareketleriyle aradığınız yeri anlatmaya çalışıyorlar.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...