27 Mart 2013 Çarşamba

POMPEİ

Pompei de İtalya'da en çok merak ettiğimiz yerlerden biriydi.5 günlük Roma gezimize Pompei'yi de sıkıştırıp turumuzu tamaladık :) 

Roma'dan hızlı tren kullanarak Napoli'ye geçebilirsiniz.Tabi bunun dışında otobüsle ya da araba kiralayarak da gidebilirsiniz ancak süre açısından en mantıklısı hızlı tren bence.Zaten yetişebilmek için en erken trene binmeniz lazım o da fiyat açısından gayet uyguna gelecektir.

Napoli'ye ulaştıktan sonra aynı terminalde Pompei yönüne giden trene binmek gerekiyor.
Pompei şehir dışında bir bölgede
.Efes harabelerini gördüyseniz hemen hemen benzer özelliklerde.Çoğu bölge gezilip görülebiliyor.Bazı bölgelerde restorasyon devam ediyor.


Pompei denilince akla ilk gelen şeylerden birincisi yanardağ patladığı sırada, olduğu gibi taşlaşan insanlardır herhalde. Aslında sadece insanların değil hayvanlarında heykelleri varmış.Bu kısımda tüyleriniz biraz ürperiyor ama çabuk atlatıp gezmeye devam ediyoruz :)












Biz ağustos sıcağında gidip haşlandığımız için size önerim bahar aylarını tercih etmeniz.Çok büyük ve açıklık bir alan olduğu için gezerken çok zorlanabilirsiniz.Ayrıca kalıntıların içinde su satan bakkal bulamayacağınız için de hazırlıklı girin derim ben :)

Alttaki yanardağ da bu kenti meşhur eden insanları taşlaştıran ünlü Vezüv Yanardağı.Gördüğünüz gibi tepesi diğer dağlar sivri değil.Patlamadan sonra daha küt bir halde kalmış.




Ve ilginç bir yer daha.Şehri gezdikten sonra çıkmaya çalışırken bulduğumuz eskiden ve şimdi de bahçe olarak kullanılan bölge.Bu bahçelerde üzüm bağları bulunuyor ve şarap üretimi hala devam ediyormuş.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...